Rólam

image1(1)

Szabó Lilla vagyok, Életmód és Táplálkozási tanácsadó. Hosszú évek óta szenvedélyem az egészséges életmód és táplálkozás tudománya. Így azóta foglalkozok vele hobbi és hivatásszerűen. Ez alatt az idő alatt rengeteget kísérleteztem, tanultam és hibáztam is! De úgy gondolom ez mind kellett a mostani tapasztalataimhoz, hogy itt legyek és segítsek az embereknek eligazodni a táplálkozás világában! Átadhassam a tudást és tapasztalást, amit az évek alatt magamba szívtam. Kiküszöböljem a hibákat és eloszlassam a tévhiteket.

Mindenki vékony és fitt akar lenni, jól akarja érezni magát a bőrében és mellette finomakat szeretne enni. Ezzel pedig én sem voltam másképp!

A történetem legelején még nagyon kevés információ volt a diéta világáról, most is számos ellentmondásos és végletes dolog kering az interneten. Így hát elkezdtem mélyebben beleásni magam és kísérletezgetni. Kipróbáltam számos diétát, de egy hét után mindig kudarcba fulladt és visszatértem az egészségtelen étkezésemhez. Több évnyi sikertelen próbálkozások után kialakult nálam egy kisebb étkezési zavar. Féltem a kalóriáktól, falási rohamokkal küzdöttem és lelassult az anyagcserém. Voltak időszakok, amikor túledzettem magam, keveset pihentem és egy stresszes életvitelt folytattam.

Bármit ettem puffadtam és rossz volt az emésztésem, a reflux pedig minden napom megkeserítője volt. A rossz bélflórámtól a közérzetem sem volt jó és állandó hangulatingadozással és fáradékonysággal küzdöttem.

A helytelen életmódom miatt nem csak a bélflórám borult fel, hanem a hormonháztartásom is. Árulkodó jelei volt a pattanásos arcbőr, a kimaradozó menstruációm és a PCO.

Elhatároztam, hogy véget vetek ennek és tartósan életmódot váltok. Lecseréltem mindent egészségesre és abból kezdtem el kísérletezgetni. Az elején még nem nagyon tudtam kezelni az új alapanyagaimat, nem éreztem rá az ízesítésre, rengeteg elrontott süti és étel készült. Az évek alatt sikerült eljutnom odáig, hogy már jobban sütök-főzök diétásan, mint hagyományosan.

Nem csak a konyhában töltöttem órákat, hanem könyvek, cikkek és újságok fölött is. Bármi ami az egészséges életmódról szólt én elakartam olvasni. Közvetlen környezetemben is gyakran kérték a segítségemet.

Viszont úgy éreztem számomra ez nem elég, még többet szerettem volna tudni. Végleg leakartam számolni a különböző problémáimmal, amik megkeserítették az életemet. Beleuntam abba, hogy több évig orvosról orvosra jártam, kipróbáltam mindent, de nem történt javulás.

Így hát úgy döntöttem elvégzem az iskolát és megoldom a problémáimat egyedül. Tanfolyamról tanfolyamra jártam, hobbim az olvasás lett. Csak úgy szívtam magamba minden tudást.

Sikerült kialakítanom egy helyes tartható életmódot, ami működött és szerettem is. Rendbe hoztam a problémáimat, megoldódott minden úgy, hogy közben finomakat ettem és semmiben sem szenvedtem hiányt.

Így mára megteremtettem és megtaláltam a testi-lelki egyensúlyt az életemben és a táplálkozásomban is! Jobban érzem magam a bőrömben, mint bármikor. Ezért büszkén mondhatom el, hogy szeretem amit csinálok, imádom ezt az életmódot, a mozgást és a sportot.

Most pedig itt vagyok, hogy segítsek nektek is kiigazodni a sok információ útvesztőjében! Átadhassam a tudást és tapasztalást, amit az évek alatt magamba szívtam. Kiküszöböljem a hibákat és eloszlassam a tévhiteket!

Célom, hogy megosszam mindenkivel az egészséges életmód szeretetét. Útmutatást nyújtsak Vendégeimnek hogyan lehet éhezés mentesen és változatosan finom ételekkel elérni a céljainkat, segíteni őket a problémáik megoldásában, hogy ne menjenek végig ezen a hosszú és hibákkal teli úton!

„Soha ne add fel az álmod csak azért, mert időbe telik a megvalósítása. Az idő így is, úgy is eltelik.”
– Zig Zaglar –

image2(1)

KÖVESS A KÖZÖSSÉGI OLDALAKON IS!

Kapcsolatfelvétel

2021. Lilla Fitt

Minden jog fenntartva